Кабмін Яценюка ніколи не був технократичним урядом – експерт

Читать на русском
Дмитро Купираполітолог

Кабмін Яценюка мав два роки на те, щоб провести зміни й довести всім, що вони дійсно технократи, але змін не відбулося.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Дмитро Купира, аналізуючи заяву міністра економіки Айвараса Абромавичуса про те, що від кадрових ротацій в уряді Україна опиниться за два кроки або від провалу, або від виграшу.

«Ми маємо не таку велика кількість міністрів технократів, а інші – це політики, які мають свій власний інтерес, і дуже часто є представниками олігархів, тому що велика політика в Україні фінансується олігархами. Уряд Яценюка не був повноцінним технократичним урядом. Провал для нас більш вірогідний Питання в тому, чи ми зможемо його уникнути. Є сподівання, що так», – розмірковує Купира.

Експерт переконаний, що рано чи пізно все одно доведеться зважитися на рішення, а уряд Яценюка мав два роки на ті зміни, які ми вже сьогодні мали б відчувати.

Політолог: відставка Яценюка – це його політична смертьПолітолог поділився міркуваннями щодо звіту Яценюка за рік роботи Кабміну та проаналізував можливість відставки уряду.

На жаль, як підкреслив політолог, навіть останнє подання Кабміном Податкового плану на 2016 рік і зміни до Податкового кодексу показали слабку спроможність цих людей працювати.

«Потрібна зміна уряду на справжній уряд технократів, де не буде готуватися проект рішень, куди вже запхані можливості для підприємств та організацій тих олігархів, яких вони представляють, як було з Яценюком», – вважає він.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк погодився провести звіт уряду перед парламентом 16 лютого.

Як відомо, дві фракції коаліції – «Батьківщина» та «Самопоміч» – вимагають відставки всього Кабміну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: