Абромавичус подав у відставку

Читать на русском
Глава МЕРТ Айварас Абромавичус заявив, що нардеп від БПП Ігор Кононенко блокує роботу Міністерства економіки.

Міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавичус подав у відставку й публічно звинуватив заступника глави фракції «Блоку Петра Порошенка» Ігоря Кононенка у протидії роботі уряду.

Про це повідомила прес-служба Мінекономрозвитку, пише «Слово і Діло».

«Сьогодні я прийняв рішення подати у відставку з посади міністра економічного розвитку і торгівлі України. І ось чому. Причина - різка активізація блокування будь-яких системних і важливих реформ», - заявив Абромавичус.

Абромавичус може стати «відмінником» у питанні виконання обіцянокМіністр економічного розвитку сьогодні, як і обіцяв, представив проект закону, згідно з яким кількість стратегічних підприємств зменшиться втричі

«Це вже не просто відсутність підтримки чи політичної волі. Це активні дії, спрямовані на те, щоб паралізувати нашу реформаторську роботу: від несподіваного зняття охорони міністра та його сім'ї до нав'язування під усе більшим тиском сумнівних осіб до моєї команди та на ключові посади на держпідприємствах», – додав чиновник.

Абромавичус зазначив, що зустрічатися з іноземними інвесторами й партнерами та розповідати їм про успіхи України в той час, «як дехто вирішує питання в інтересах окремих людей», немає сенсу.

За його словами, ці окремі люди мають імена. «І одне ім'я я все-таки хочу назвати. Це Ігор Кононенко. Як представник політичної сили, яка висунула мене на посаду міністра, останнім часом він зробив дуже багато для того, щоб заблокувати мою роботу та роботу моєї команди», – заявив глава Мінекономіки.

«Ми з командою готові піти якомога швидше, і в жодному разі не хотіли б затягувати цей процес на тижні чи місяці. Я прошу Верховну Раду проголосувати за мою відставку вже завтра», – резюмував Абромавичус.

За рік своєї роботи на чолі МЕРТ Абромавичус дав 40 обіцянок, з яких лише 3 не виконав. Водночас 23 його ініціативи були втілені в життя.

У процесі виконання залишилися 14 обіцянок міністра економіки. Серед основних – запуск масштабної приватизації держпідприємств, вивід «Нафтогазу» з-під політичного впливу та потрапляння України в топ-50 рейтингу Doing Buisness вже в 2016 році.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: