Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Абромавичус пообіцяв ізолювати НАК «Нафтогаз України» від політичного впливу

Міністр економічного розвитку та торгівлі України Айварас Абромавичус 29 січня 2016 року пообіцяв ізолювати НАК «Нафтогаз України» від політичного впливу.
Архів
Сказано 29 січня 2016 р.

Джерело

  • http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=248795912&cat_id=244276429
  • http://ua.112.ua/golovni-novyni/abromavichus-zaiavliaie-pro-blokuvannia-ioho-roboty-z-metoiu-vstanovyty-kontrol-nad-hroshovymy-potokamy-v-naftohazi-289226.html
  • http://rus.delfi.ee/projects/opinion/rodilsya-v-litve-uchilsya-v-estonii-stal-simvolom-ukrainskih-reform-no-pal-zhertvoj-intriganov-staroj-zakalki?id=73671427
  • https://www.rbc.ua/ukr/news/obyavlen-polnyy-sostav-nablyudatelnogo-soveta-1461233714.html
  • http://zakon3.rada.gov.ua/laws/show/1097-19

Результат

3 лютого 2016 року Айварас Абромавичус заявив що його робота на посаді міністра блокується з метою встановлення контролю над грошовими потоками в НАК «Нафтогаз України» і в оборонній промисловості.

13 лютого 2016 року міністр економічного розвитку та торгівлі України Айварас Абромавичус заявив, що у березні 2016 року до наглядової ради НАК «Нафтогаз України» буде призначено трьох незалежних директорів з п'яти. Призначення відбудеться за допомогою лондонської рекрутингової компанії.

Відповідно до Постанови Верховної Ради України «Про формування складу Кабінету Міністрів України» від 14 квітня 2016 року, Кубіва Степана Івановича призначено на посаду першого віце-прем’єр-міністра України - міністра економічного розвитку і торгівлі України.

21 квітня 2016 року Комітет з призначенням керівників особливо важливих для економіки підприємств при Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України призначив п'ятим членом наглядової ради НАК «Нафтогаз» екс-міністра енергетики та вугільної промисловості України Володимира Демчишина. Крім Демчишина, до складу наглядової ради НАК «Нафтогаз України» увійшли ще один представник держави Юлія Кузнєцова і три незалежних члена - Маркус Річардс, Підлогу Уорвік і Чарльз Проктор. Незалежна наглядова рада НАК «Нафтогаз» є частиною реформи системи корпоративного управління, за допомогою якої планується зменшити ризики втручання політиків у роботу «Нафтогазу».