Квіт і робота ДонНУ у Вінниці: чому обіцяна евакуація не врятувала університет?

Читать на русском
Ситуація з переміщеними вищими навчальними закладами наочно демонструє той хаос, в якому перебуває державна політика щодо Донбасу.

Ситуація з переміщеними вищими навчальними закладами наочно демонструє той хаос, в якому перебуває державна політика щодо Донбасу.

Про це заявив народний депутат України Олексій Рябчин, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду».

На думку нардепа, відсутність доступних місць проживання – головна причина, чому університети не набрали достатню кількість абітурієнтів, які могли самостійно фінансувати своє навчання, але не можуть дозволити собі дорогу оренду житла.

«У Вінниці після переїзду сюди Донецького національного університету взагалі ціни на оренду квартир зросли майже вдвічі», – сказав Олексій Рябчин.

«Багато викладачів були готові платити ціну за свободу. Але вони не знали, що залишаться зі своїми проблемами наодинці, розраховуючи більше на власні сили та допомогу міжнародних організацій, ніж на власну державу», – говорить народний депутат.

Нагадаємо, більше року тому Сергій Квіт на своїй сторінці в Facebook заявив, що Донецький національний університет буде перенесений у Вінницю. У вересні минулого року Донецький національний університет переїхав до врегулювання ситуації на сході країни.

Згадати всі обіцянки цього чиновника можна тут. Обіцянки його колег доступні за цим посиланням.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: