МОН може запровадити квоти для випускників з Криму – Квіт

Читать на русском
Міністр освіти і науки України Сергій Квіт повідомив про можливість введення квот для абітурієнтів з Криму.

На брифінгу в п'ятницю міністр освіти і науки України Сергій Квіт розповів, аби абітурієнтам з Криму було легше вступати в українські вузи не виключено введення квот для них.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на Укрінформ.

«Якщо говорити про цей рік, то немає випускників з Криму, які б хотіли вступити, зверталися до міністерства, і не вступили в українські вузи. Є інша проблема - що вони бояться вступати взагалі. Вони думають, що настільки наші системи відірвані, що їм не вдасться це зробити. Тому, найімовірніше, ми будемо йти шляхом надання квот», - заявив Квіт.

Як повідомив міністр, ця програма може бути подібна до тієї, яка існує для закордонних українців.

«І хоча кримчани не закордонні українці, бо це окупована територія, але, можливо, ми будемо йти шляхом квот. Ми це зараз розглядаємо. Це означає, що стосовно Криму ми будемо вносити якісь законодавчі зміни», - розповів Сергій Квіт.

Він відзначив, що вже найближчим часом будуть якісь ідеї на рахунок, аби спростити і більше відкрити для кримчан саме українські вузи та дати їм можливості складати ЗНО.

«Одна з ідей - створення спеціального порталу, щоб це можна було робити онлайн», - підкреслив Квіт.

Нагадаємо, раніше міністр освіти і науки України Сергій Квіт заявив, що ініціює внесення змін до законодавства, які дозволять спростити процедуру вступу до вузів для кримських абітурієнтів.

Також він пообіцяв, що Міністерство буде видавати випускникам шкіл і вузів Криму українські атестати і дипломи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: