РФ припиняє бойові дії на Донбасі, тому що не хоче нарватися на нові санкції – експерт

Читать на русском
Олександр Солонтайексперт з політики

Щоб не було падіння економіки, Росія бере паузу на фронті та починає займати миротворчу позицію.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політичний експерт Олександр Солонтай, аналізуючи інформацію про те, що наприкінці вересня з Росії планують завезти в Луганськ велику суму в рублях для проведення своїх виборів всупереч українським.

«Це вже третя імітація від бойовиків. Перша була тоді, коли вони нібито робили референдум. Друга імітація голосування була минулого року, коли вони робили вибори у «ЛНР»-«ДНР» та коли обирали Плотницького й Захарченка. Ось зараз імітують втретє. Виборами, звісно, це назвати не можна. А те, що це не відповідає українському законодавству та Мінським домовленостям, буде використано в першу чергу як інформаційна війна й елемент демонстрування тим мешканцям, що у нас, мовляв, також є вибори», – розмірковує експерт.

Більше того, Україна не дозволяє вибори в частині прикордонних, прифронтових територій, і для них це буде дуже хороша картинка. Вони показуватимуть, що на території «ДНР» і «ЛНР» вибори є, а на території України (і вкажуть конкретні міста – прифронтові) – немає.

«Тому зараз Україні в цій інформаційній війні слід зреагувати чітко та прийняти додаткові правила проведення виборів у прифронтових містечках, селах, тому що не може бути так, щоб демократична країна не забезпечувала виборчих прав», – вважає Солонтай.

Олександр ТурчиновКерівник центрального штабу партії "Народний фронт"
Турчинов обіцяє, що Україна ніколи не визнає вибори на ДонбасіСказано 9 вересня 2015 р.Статус обіцянки: Виконано

Експерт зазначив, що риторика російського президента змінилась. Зокрема, йдеться про те, що санкції призвели до того, що РФ призупиняє бойові дії на Сході, оскільки не хоче нарватися на новий пакет санкцій. У РФ розуміють, що нових санкцій їм не витримати.

«Щоб не було падіння російської економіки, як доміно, їм потрібен час, тому на міжнародному рівні вони зараз займуть зараз миротворчу лінію, а на фронті візьмуть паузу», – пояснює політолог.

Як відомо, бойовики планують провести свої вибори у так званій «ДНР» – 18 жовтня, у «ЛНР» – 1 листопада. Місцеві вибори в Україні заплановані на 25 жовтня.

Нагадаємо, що ще в серпні глава Верховної Ради України Володимир Гройсман заявив, що виборів на непідконтрольних Україні територіях не буде.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: