Порошенко каже, що ще жоден російський танк не залишив Донбас

Читать на русском
Кількість російської військової техніки і військовослужбовців РФ на Донбасі залишається незмінною, стверджує Президент.

Президент України Петро Порошенко заявив, що кількість російської військової техніки і військовослужбовців РФ на Донбасі залишається незмінною.

Про це Глава держави сказав під час виступу на 12-тій зустрічі Ялтинської Європейської Стратегії (YES), яка проходить у Києві, пише «Слово і Діло».

«Жоден російський танк, жоден російський солдат не покинув Україну», – заявив Порошенко.

Президент також повідомив, що командування українських ЗСУ володіє інформацією про місце розташування російської артилерії і солдатів РФ.

Російські війська проти ЗСУ: порівняння збройних сил на ДонбасіМаючи дані про кількість збройних сил російсько-терористичних військ і ЗСУ на Донбасі, «Слово і Діло» вирішило порівняти їх бойову міць.

Водночас, за словами Президента, на сьогоднішній день ніхто не може сказати, чи продовжить Росія наступальні дії, чи спробує завдати удару по Україні в іншій формі. «Прогнозувати поведінку Росії неможливо», – підкреслив Глава держави.

Порошенко також наполягає на посиленні санкцій проти Росії у разі продовження нею окупації Криму і підтримки нестабільності на Донбасі. Президент переконаний, що Росію необхідно змусити «керуватися логікою Мінських угод».

«Ми повинні зробити неможливими фейкові вибори на Донбасі, оскільки це знову зруйнує Мінський процес. Ми повинні докласти вичерпні зусилля і забезпечити, щоб всі ті, хто перебуває в казематах на Донбасі і в Росії – Надія Савченко, Олег Сенцов – були звільнені якнайшвидше», – резюмував український Президент.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: