У НАТО пообіцяли, що військових Альянсу в Україні не буде

Читать на русском
Північноатлантичний альянс (НАТО) не розглядає і не вивчатиме питання щодо можливої ​​відправки своїх військ в Україні.

Північноатлантичний альянс (НАТО) не розглядає і не вивчатиме питання щодо можливої ​​відправки своїх військових в Україну.

Про це заявив заступник генерального секретаря НАТО з політичних питань та політики безпеки Джеймс Аппатурай, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

Виступаючи на 12-й щорічній зустрічі Ялтинської європейської стратегії він підкреслив, що на сьогоднішній день в Альянсі не обговорюється дане питання. При цьому Аппатурай зазначив, що особисто він навіть не передбачає майбутніх обговорень відправки військ НАТО в Україну.

Україна поза НАТО: «чорні плями» українського парламенту – ОгризкоУхвалення рішення про позаблоковий статус України в 2010 році було великою геостратегічної помилкою, вважає екс-глава МЗС України.

«Сьогодні НАТО допомагає Україні в процесі зміцнення своєї безпеки, щоб бути здатним себе захистити. Це політично мудре рішення. Але я не передбачаю прямої відправки військ НАТО в Україну», – повторив заступник генсека Північноатлантичного альянсу.

Нагадаємо, цього місяця Україна і НАТО планують підписати договір про створення офіційного представництва Північноатлантичного альянсу в Києві. Крім того, у двадцятих числах вересня Україну вперше відвідає генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг, візит якого передбачає підписання низки договорів про співпрацю.

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: