В Україні з'явиться офіційне представництво НАТО

Читать на русском
Заступник міністра оборони України з питань євроінтеграції Ігор Долгов заявив, що цього місяця буде підписано договір з НАТО про створення офіційного представництва Північноатлантичного альянсу в Києві.

Заступник міністра оборони України з питань євроінтеграції Ігор Долгов заявив, що цього місяця буде підписано договір з НАТО про створення офіційного представництва Північноатлантичного альянсу в Києві.

Про це він розповів у своєму інтерв'ю «РБК-Україна», передає «Слово і Діло».

За словами Долгова, в двадцятих числах вересня генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг вперше відвідає Україну і підпише ряд договорів про співпрацю. Окрім створення офіційного представництва НАТО в Києві, в Україні пройдуть міжнародні навчання з цивільної оборони в рамках співпраці з НАТО під назвою «Україна-2015», які відвідає Столтенберг.

Також заступник міністра оборони розповів і про можливе постачання летальної зброї від західних союзників. Як стверджує Долгов, переговори про постачання ведуться, але вони не публічні, тому про їх результати він нічого не може сказати.

«Зазначу лише, що Москва не питала жодних дозволів, відправляючи на схід України танки, артилерію, найманців. Так чому побоюються ті столиці, які ще не прийняли рішення надавати зброю Україні, коли інша сторона цинічно робить це вже більше року?», – заявив заступник міністра оборони.

Росія веде приховану антиукраїнську кампанію в НАТОПопри обмеження доступу до штаб-квартири Північноатлантичного альянсу у Брюсселі, російські дипломати примудряються проводити приховану антиукраїнську роботу в НАТО.

Крім НАТО, за словами Долгова, наша держава «має суверенне право створювати будь-які союзи, вступати до будь-яких союзів», тому в рамках співпраці України створює «дружню атмосферу» з країнами-сусідами.

«Те, що треба розвивати таке співробітництво, є очевидним. І для керівництва Міноборони -–це один із пріоритетів», – зазначив Долгов.

Нагадаємо, що 24 липня 2015 року Україна підписала з Литвою та Польщею угоду про створення спільної бригади під назвою «УкрПолЛитбриг». Метою створення спільного підрозділу є підвищення рівня співпраці між трьома країнами та поліпшення рівня безпеки в регіоні. Також, за словами міністра оборони України, це можливість навчатися за стандартами НАТО і готуватися до майбутньої інтеграції до Північноатлантичного альянсу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: