Вітренко Юрій Юрійович

Голова правління НАК «Нафтогаз України»
Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
Голосування за призначення Вітренка міністром енергетики може відбутися завтра – нардеп

Голосування за кандидатуру Юрія Вітренка на посаду міністра енергетики відбудеться у Верховній раді імовірно 28 січня.

Вітренко назвав причини рекордно низьких запасів вугілля

У опалювальний сезон Україна входила із рекордно великими запасами вугілля, але станом на січень 2021 року ці показники є рекордно низькими з кількох причин.

Парламент планує розглянути призначення Вітренка до кінця тижня

Верховна рада не розглядатиме питання про призначення Юрія Вітренка міністром енергетики у вівторок, однак голосування з цього приводу може відбутися вже до кінця тижня.

Вітренко заявив про необхідність від’єднання України від енергосистеми з РФ

Для створення конкурентного ринку електроенергії в Україні, наша держава повинна найближчим часом від’єднатися від об’єднаної з Білоруссю та Росією енергосистеми та стати частиною енергосистеми європейських країн.

Отримання субсидій погано впливає на людей – Вітренко

Виконувач обов'язків міністра енергетики Юрій Вітренко заявив, що субсидії психологічно погано впливають на людей і це пригнічує їхню гідність.

Звільнена з Міненерго Буславець заробила в грудні більше 300 тисяч гривень

Ользі Буславець перед звільненням з Міністерства енергетики виплатили більше 300 тисяч зарплати, включаючи компенсацію за рішенням суду.

Держрегулювання тарифів: що пропонує уряд та хто від цього виграє

Уряд хоче знизити суми в платіжках. Від цього не в захваті МВФ та учасники ринку, які мають власне бачення. Хто скористається з ситуації?

У Кабміні пропонують дати ОТГ можливість обирати постачальників газу

У Кабміні пропонують дати можливість об'єднаним територіальним громадам обирати постачальника газу для тих громадян, які, з певних причин, не можуть робити це самостійно.

МВФ стурбований зниженням цін на газ в Україні – міністр фінансів

Міжнародний валютний фонд занепокоєний планами українського уряду знизити ціни на газ для населення. Кабінет міністрів намагається донести фонду необхідність такого кроку

У Раді відбулося засідання голів фракцій: обговорювали тарифи на газ

У середу, 13 січня, відбулося засідання голів фракцій та груп щодо питань тарифів, яке збирав спікер парламенту Дмитро Разумков.

У Кабміні пропонують знизити ціни на газ на 44%

З лютого пропонується обмежити ціну на газ для вразливих споживачів рівнем хаб мінус з додаванням граничної націнки постачальників і зафіксувати таку ціну на рік. Таку пропозицію озвучив главаиМіненерго Юрій Вітренко.

В Міненергетики прокоментували підвищення тарифу на електроенергію

Ціна на електроенергію для побутових споживачів значно нижче ринкової. Про це повідомив т.в.о. міністра енергетики Юрій Вітренко.

Підсумки 2020 року для уряду: як міністри виконували обіцянки

Найвищий показник як виконання, так і невиконання обіцянок у 2020 році має віцепрем'єр - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Кабінет міністрів скасував пільговий тариф на електроенергію

Сьогодні Кабмін скасував пільговий тариф 90 коп./КВт.год на перші 100 кВт.год для побутових споживачів з 1 січня 2021 року.