Ще одна країна Прибалтики висловилася за військову допомогу Україні

Читать на русском

Президент Естонії Тоомас Хендрік Ільвес виступив за надання Україні військової допомоги.

Естонський Президент під час публічних дебатів з першим віце-президентом Європейської комісії Францем Тіммермансом заявив, що ситуація в Україні серйозна і їй необхідно надати військову допомогу, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Ситуація в Україні дуже серйозна і я сподіваюся, що це зрозуміє більшість людей. Якщо ми не допоможемо Україні, то Росія переможе у цій війні», – зазначив глава Естонії і сказав, що його турбує, що ніхто відкрито не визнає присутність в Україні російської армії.

На думку Ільвеса, ЄС повинен зберігати єдність і впевненість під час приборкання агресора і його прихильників. «Якщо ми дозволимо Росії визначати, де проходять державні кордони в Європі, то вони переможуть», – підкреслив він.

«Ми маємо потребу в Європі, яка гарантує захист прав людини, виступає за принципи правової держави і виходить з цінностей, що не ставлять на перше місце економічну вигоду», – заявив Президент Естонії.

Читайте також: США можуть таємно поставляти військову зброю в Україні – експерт

Нагадаємо, в України вже є домовленість з однією з країн Прибалтики про військову допомогу. Президенти України і Литви Петро Порошенко і Даля Грібаускайте домовилися про співпрацю країн у військові сфері.

«Ми домовилися про постачання конкретних елементів конкретного озброєння для українських Збройних сил. Це – реальна допомога», – заявив Президент України Петро Порошенко.

Активно обговорюється питання поставок озброєння і з США: Україна може отримати озброєння на суму 350 мільйонів доларів, яка включатиме в себе спеціальні радари, дрони-розвідники і протитанкові гармати.

Зазначимо, раніше журналісти «Слова і Діла» проілюстрували, хто зі світових політичних і громадських діячів найбільше підтримував Україну на світовій арені в 2014 році.

Матеріали за темою:

Україна в глухому куті: виграти війну без зброї неможливо – експерт

Конгрес США боїться давати Україні військову зброю – експерт

Україна сама може виробляти військову техніку – експерт

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: