Литва починає постачання зброї до України – Порошенко

Читать на русском

Президенти України та Литви Петро Порошенко та Даля Грібаускайте довомились про співпрацю країн у військові сфері.

Під час київської зустрічі глав держав ішлося про постачання до України зброї з Литви, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду».

«Ми домовилися про постачання конкретних елементів конкретного озброєння для Українських збройних сил. Це – реальна допомога», – розповів журналістам Порошенко, не уточнивши, втім, про яке саме озброєння йшла мова.

На додачу, Грібаускайте гарантувала українським військовим можливість тренуватися в Литві та збільшити кількість учасників АТО, які можуть проходити лікування на териорії країни. «Литва готова ділитися досвідом в усіх сферах, включно з військовою. Ми будемо надавати вам підтримку та забезпечуватимемо навчання для військових», – підтвердила президент Литви.

Читайте також: Відмовившись від співпраці з РФ, Норвегія надала Україні $44 млн допомоги

Нагадаємо, 21 листопада член об'єднання «Самопоміч» Єгор Соболєв заявив, що метою нової парламентської коаліції є вступ України до НАТО.

Варто зазначити, що на нові види озброєння чекають і в Міноборони, і в МВС. Так, 12 листопада Степан Полторак заявив про намір закупити зброї на понад 1 млрд грн, а його колега, очільник правоохоронного відомства Арсен Аваков – що нове озброєння невдовзі надійде і до Національної гвардії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: