США нададуть зброї Україні на 350 мільйонів доларів

Читать на русском

Україна може отримати озброєння на суму 350 мільйонів доларів, яке включатиме в себе спеціальні радари, дрони-розвідники і протитанкові зброї.

Про це розповіла військовий експерта Американського Інституту підприємництва Макензі Іглен, пише «Слово і Діло» з посиланням «Преса України».

Як зазначається, Сполучені Штати підуть на такий крок в рамках нещодавно прийнятого закону про підтримку свободи України. За словами Макензі Іглен, ухвалення закону на підтримку свободи України дає адміністрації Обами широкі можливості вводити додаткові санкції проти Росії, надавати Україні озброєння і в цьому випадку, вважає експерт, фокус буде саме на військових поставках.

«Найбільша різниця між минулим роком і цим, враховуючи прийняте законодавство, полягає в обсязі фінансування, воно набагато більше. Але головне, що закон дає можливість розвивати оборонні військові можливості, проводити військові навчання для українських військових. Саме за останній пункт Конгрес боровся з Білим домом і виграв », - заявила сьогодні Макензі Іглен.

Читайте також: Європарламентарі вкотре закликали країни ЄС надати зброю Україні

За словами есперта, США планує поставляти радари управління вогнем, бойові, захищені системи командування і бойові мережі. А також дрони-розвідники та інші види роботизованого зброї.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: