Україна в безвиході: виграти війну без зброї неможливо – експерт

Читать на русском

Без зброї США виграти війну не вдасться. В Україні є можливість виготовляти деякі види зброї, але це не те, що зупинить Путіна. За 23 роки український ВПК знищено та розпродано.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів генерал-лейтенант Дмитро Уманець, аналізуючи питання щодо надання Україні зброї та налагодження виробництва озброєння всередині країни.

«Колишні країни соцтабору можуть надавати військову допомогу Україні. Зокрема, Чехія, Польща. Проте не стануть цього робити, оскільки не бажають йти на конфронтацію з Росією. Західний світ, гадаю, теж буде стриманий. 

Більшість країн будуть відмовляти Україні у військовій допомозі, аргументуючи  це тим, що потрібно мирним шляхом вирішити конфлікт. При цьому, Путіна зможе зупинити лише зброя Америки. 

Коли вже йде війна, то як можно вести війну без військової зброї? Зараз Україна в такій ситуації. За 23 роки ми взагалі не модернізовували ВПК, а навпаки його знищували та розпродавали старі радянські зразки», – розповідає Уманець.

За його словами, в Україні є заводи, які відіграють ключову роль в оборонному комплексі. Зокрема, це Харківський бронетанковий ремонтний завод.

«На його базі будують різні типи машин. Також у нас розвинена стрілецька зброя та ефективно розвинена авіація. Наша авіаційна техніка використовується і в європейських країнах, зокрема у Франції. Проте, ми не виробляємо ту техніку, яка потрібна, щоб виграти війну. Точніше вона виробляється в кооперації якраз з Росією. Це зенітно-ракетні комплекси. Зараз нам потрібно шукати інших партнерів та інші підприємства для співпраці. Ринок зброї – це спосіб заробітку. Недарма існує вислів, що війна – це спосіб заробітку. Поки в нас технічно немає можливості виробляти протитанкову зброю чи безпілотники», – пояснив Уманець.

Читайте також: Конгрес США боїться надавати Україні військову зброю – експерт

Нагадаємо, що США, Німеччина, Чехія та ряд інших країн офіційно заявили, що не будуть поставляти летальну зброю нашій країні. Європейські політики при цьому відкрито говорять, що Україні не варто розраховувати на підтримку у військовому конфлікті.

Італія також заявила, що поставляти в Україну нелетальні засоби захисту готова, однак допомагати зі зброєю нам не буде. У Франції впевнені, що поставки зброї сприяли б лише розширенню конфлікту.

Матеріали за темою:

НАТО, зброя і оборонні замовлення. Вектор політичних обіцянок Порошенка

Російська зброя на Донбасі: снайперський комплекс «Корд» (інфографіка)

Іноземний «легіон» підтримки України (інфографіка) 

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: