Мобілізація у ВР: Рибчинський в АТО не піде, а Павленко вже подав заяву

Читать на русском

Народні депутати розповіли «Слову і Ділу», чи готові вони йти на фронт – і за яких умов можуть змінити зручні парламентські крісла на бліндажі та окопи.

Загалом усі опитані кореспондентами народного контролю депутати заявили, що готові йти на фронт, якщо того вимагатимуть інтереси держави.


Зокрема, Ольга Червакова, заявила, що готова за потреби «спати на ящику з патронами» і навіть зробила припущення, що від багатьох народних обранців буде більше користі на сході, ніж у сесійній залі.

Нардеп від «Блоку Петра Порошенка» Євген Рибчинський заявив, що він також готовий піти воювати, але тільки, якщо буде оголошений воєнний стан. «Треба війну тільки назвати війною, бо в АТО я не готовий брати участі», – сказав Рибчинський.

Не проти поїздки на схід і колишній міністр транспорту Максим Бурбак: «Це обов'язок кожного громадянина», – відповів нардеп дорогою до сесійної зали.

А от представник «Опозиційного блоку» Юрій Павленко взагалі стверджує, що його «заява давно лежить у військкоматі».

Нагадаємо, сьогодні в «Голосі України» вийшов підписаний Президентом Указ про проведення 4-ї хвилі мобілізації, що означає офіційний старт мобілізаційної кампанії. Як уже писало «Слово і Діло», раніше голова парламентського комітету з питань нацбезпеки та оборони Сергій Пашинський заявив про необхідність скасування броні на мобілізацію для всіх без винятку військовозобов'язаних, у тому числі народних депутатів.

Пізніше в розмові з кореспондентом «Слова і Діла» нардепи Єгор Фірсов та Ольга Червакова назвали такі заяви популізмом, який, швидше за все, не буде підтриманий на офіційному рівні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: