Ахметов вирішив покликати представників ДНР на дебати

Читать на русском

Директори двох маріупольських металургійних комбінатів, що входять до групи компаній «Метінвест» Ріната Ахметова, готові провести публічні дебати з представниками самопроголошеної Донецької народної республіки.

Про це пише «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу «Метінвесту».

За допомогою розмови віч-на-віч підприємці збираються вивести сепаратистів на чисту воду. На думку гендиректора Маріупольського металургійного комбінату Юрія Зінченка, це допоможе рядовим маріупольцям зрозуміти, що самопроголошені лідери ДНР не здатні ефективно керувати містом.

«Хто ці люди, котрі проводять провокації, мінують залізничні шляхи, закликають до націоналізації заводів, сіють паніку та страх серед містян? Відверта розмова «обличчям до обличчя» дозволить кожному маріупольцю здраво оцінити ситуацію. І, зробивши висновки, зрозуміти - серед нинішніх представників ДНР немає жодного лідера, здатного реально керувати долею міста, долею металургійних підприємств на благо маріупольців», - підкреслив Зінченко.

Керівник іншого підприємства групи «Метінвест» - «Азовсталь» - Енвер Цкитішвілі підтримав ініціативу Зінченка. «У представників ДНР сьогодні не існує фактів, які можуть підтвердити чи виправдати їх дії. Ми готові спростувати кожне брехливе звинувачення. Нам є що сказати маріупольцям, щоб довести свою правоту», - заявив підприємець.

Цкитішвілі також додав, що сподівається таким чином показати людям, які підтримують сепаратистів, об'єктивну ситуацію та довести безперспективність шляху, яким пропонують іти самопроголошені лідери Донецької народної республіки.

Нагадаємо, «Слово і Діло» вже писало про намір сепаратистів Донеччини прибрати до рук приватні підприємства регіону, і в першу чергу - заводи Ріната Ахметова, який відмовився сплачувати податки у «казну» ДНР. Раніше бізнесмен заявив, що виступає проти сепаратизму, але підтримує децентралізацію влади в Україні.

Сам Ринат Ахметов наразі має у своєму активі 12 виконаних обіцянок із 24, зареєстрованих у системі «Слово і Діло».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: