Ахметов не дає грошей на армію, але просить охорону від держави

Читать на русском

Український мільярдер Рінат Ахметов не допоміг силам антитерористичної операції на Донбасі нічим, крім засуджувальних заяв про сепаратистів.

Про це заявив радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко в ефірі «5 каналу», пише «Слово і Діло» з посиланням на «Цензор.НЕТ».

Радник Арсена Авакова зазначив, що засуджувальні заяви у бік терористів «вже не є ефективними». Геращенко додав, що Ахметову варто було б повторити дії керівництва Дніпропетровської області, сформувавши батальйон територіальної самооборони.

У той же час, за інформацією головного редактора видання «Цензор.НЕТ» Юрія Бутусова, вчора Рінат Ахметов попросив у держави власну охорону. «Просить (Рінат Ахметов - ред.) закріпити за ним спецпідрозділ, тому що не впевнений у своїй безпеці», - пише Бутусов на своїй сторінці в «Фейсбуці».

За його словами, два місяці тому, коли Ахметову запропонували сформувати два батальйони добровольців у складі Нацгвардії, у тому числі і для власного захисту, олігарх повторював мантру «почуйте Донбас!», проте не вживав ніяких заходів.

Також Бутусов «розкрив секрет», повідомивши про те, що Рінат Ахметов за весь час війни не зробив ніяких пожертвувань до фонду допомоги українським збройним силам.

Нагадаємо, 8 квітня Ахметов розповів, що вів переговори з донецькими сепаратистами в облдержадміністрації. Він виступив за припинення штурму обласної адміністрації, однак мітингувальники до нього не прислухалися.

20 травня Рінат Ахметов закликав трудові колективи підприємств Донбасу, в тому числі що належать йому особисто, вийти на попереджувальний протест за місцем роботи.

Раніше Ахметов заявив, що не збирається їхати з України. Цю заяву він зробив після замаху на Харківського мера Геннадія Кернеса. Крім того, він обіцяв не підтримувати ДНР і найближчим часом звільнити Донбас від терористів.

Системою «Слово і Діло» по Станом на 20 травня зафіксовано 24 обіцянки Ахметова, 12 з яких були виконані.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: