Ахметов розповів, про що домовлявся з донецькими сепаратистами

Читать на русском

Рінат Ахметов зізнався, що зустрічався з мітингувальниками в Донецьку.

Бізнесмен-регіонал розповів, що вів переговори з донецькими сепаратистами в облдержадміністрації. Про це повідомляє «Слово і Діло» із посиланням на hromadske.tv.

«Я прийшов, і під час переговорів пояснив, що якщо вони за російську мову, я готовий їх підтримати, якщо вони за децентралізацію влади, я також готовий їх підтримати, але для мене Донбас – це Україна», – цитує Ахметова шеф-редатор «Громадського» Мустафа Найєм. Під час переговорів бізнесмен також наголосив, що відділення Донбасу від України – не найкращий вихід для добробуту регіону, і що кровопролиття нікому не потрібне.

Ахметов виступив за припинення блокування обласної адміністрації, однак мітингувальники до нього не дослухалися. Наразі апарат Донецької ОДА заблокований представниками самопроголошеної Донецької республіки. І це попри обіцянку губернатора Сергія Тарути не допустити сепаратистського сценарію в Донецьку.

Нагадаємо, останніми днями неспокійно на всьому Південному Сході країни: в результаті штурму 6 квітня були захоплені обласна адміністрація в Харкові та управління СБУ в Луганську. 7 квітня про звільнення ХОДА повідомив в. о. міністра внутрішніх справ Арсен Аваков, утім, будівля ще декілька разів переходила з рук у руки. Увечері того ж дня про початок антитерористичної операції оголосив в. о. Президента України Олександр Турчинов.

Рінат Ахметов – один із найвпливовіших українських бізнесменів, член Партії регіонів. «Слово і Діло» зафіксувало 21 обіцянку Ахметова, серед яких, зазначимо, немає жодної невиконаної. Так, Ахметов пообіцяв вчасно відкрити «Донбас Арену» та не брати участі в парламентських виборах 2012 року, і свого слова дотримав.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: