У Дещиці чекають на переговори з США, ЄС і Росією

Читать на русском

У Дещиці чекають на переговори з США, ЄС та Росією.

Українська сторона розраховує на додатковий раунд чотиристоронніх переговорів у Женеві за участю представників США, ЄС та Росії. Про це в понеділок, 5 травня заявив голова Департаменту інформаційної політики МЗС України Євген Перебийніс.

"Ми позитивно оцінюємо ініціативу проведення чергового раунду консультацій між сторонами Женевських домовленостей", – сказав Перебийніс і уточнив, що якщо новий раунд консультацій відбудеться, переговори повинні пройти в колишньому форматі. Також Перебийніс уточнив, що на даний момент проходить інтенсивна консультація між усіма зацікавленими сторонами.

"Ми вважаємо, що сторони на цій зустрічі повинні зосередити свою увагу на першочергових пріоритетах, які дадуть можливість деескалювати ситуацію, і ми вважаємо, таким пріоритетом має стати проведення позачергових виборів президента", – сказав він.

Крім того, на думку діпломата, про дату й місце проведення переговорів говорити зарано.

На переговорах між ЄС, США, України та Росією 17 квітня, незважаючи на принципові розходження в баченні ситуації на сході України, учасникам вдалося домовитися про деескалацію конфлікту.

Крім того, в Київській міській державній адміністрації пропонують провести наступний раунд чотиристоронніх переговорів між США, ЄС, Росією та Україною.

Всього в системі «Слово і Діло» зареєстровано 9 обіцянок Андрія Дещиці, 2 з яких не виконано, зокрема обіцянку про те, що воду й світло в Криму не відключать, а також обіцянку надати факти присутності російських військових в Україні. Водночас 1 обіцянку Дещиці виконано й залишаються у стадії реалізації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: