У Бондаренка учасників Женевської зустрічі запросили на переговори до Києва

Читать на русском

У Київській міській державній адміністрації пропонують провести наступний раунд чотиристоронніх переговорів між США, ЄС, Росією та Україною.

Про це представникам місії ОБСЄ заявив перший заступник голови КМДА Богдан Дубас, пише «Слово і Діло».

«Зважаючи на повну відкритість міської влади, керівництво КМДА запропонувало найближчими днями провести у приміщенні столичної держадміністрації чергову традиційну зустріч учасників Женевських домовленостей. Зокрема, України, Російської Федерації, США, ЄС, а також представників спеціальної моніторингової місії ОБСЄ», – йдеться в повідомленні прес-служби міськадміністрації.

Цю ідею вже схвалили в Міністерстві закордонних справ України.

Нагадаємо, 17 квітня у швейцарській Женеві відбулася чотиристороння зустріч представників зовнішньополітичних відомств України, Росії, Європейського Союзу та США. На конференції було ухвалено рішення про деескалацію конфлікту на сході України.

Однак уже за кілька днів прозвучали взаємні звинувачення сторін про недотримання підписаної угоди. 22 квітня в. о. Президента України Олександр Турчинов заявив, що Росія своїми діями перекреслила всі женевські домовленості. Також  він сказав, що антитерористична операція на сході країни проходить у правовому полі України, і силовики не збираються її припиняти.

Своєю чергою віце-прем’єр Віталій Ярема оголосив про те, що операція триватиме, оскільки на Донеччині продовжують діяти бандформування.

Володимир Бондаренко роздав 51 обіцянку, зафіксовану системою «Слово і Діло». Які саме обіцянки дав Бондаренко у статусі міського голови і що з обіцяного виконав, читайте в дослідженні наших журналістів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: