У Коваля нарахували більше 21 тисячі російських військових у Криму

Читать на русском

Кількість дислокованих на півострові російських військових перевищила 21 тисячу осіб.

Про це повідомив заступник начальника Головного командного центру Збройних Сил України Олександр Розмазнін, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

Генерал-майор повідомив, що після "офіційного приєднання" Криму до Російської Федерації кількість військових на півострові дещо зменшилась, але протягом останнього тижня росіяни підтягнули ще 2 тисячі осіб, і тепер загальний військовий контингент на півострові становить більш як 21 тисячу.

Також Розмазнін заявив, що, попри чотиристоронні женевські домовленості, чисельність російських військ на східному кордоні України не зменшилася.

Нагадаємо, нині юридичний статус Криму визначено як «тимчасово окупована територія». Відповідний закон ухвалила 15 квітня Верховна Рада України.

Тим часом, згідно з заявами Міноборони, українські військові залишають Крим разом із озброєнням і технікою. Втім, неодноразово лунали заяви про те, що росіяни та сили місцевої самооборони заважають вивезенню української техніки. Крім того, 6 квітня стало відомо про вбивство російським військовим українського офіцера.

Система народного контролю «Слово і Діло» зареєструвала всього 2 обіцянки Михайла Коваля. Одну з них він виконав, ще одна – про виведення з півострова українського флоту – нині виконується.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: