Турчинов вважає, що АТО проводиться відповідально, а не нерішуче

Читать на русском

Голова Верховної Ради, в. о. Президента Олександр Турчинов заперечив звинувачення в нерішучості при проведенні антитерористичної операції на сході України.

Про це він сказав 20 квітня в інтерв’ю каналу «Україна», передає «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Глави держави.

«Їх (учасників АТО) багато хто критикує за те, що вони діють нерішуче, але це не нерішучість – це відповідальність за життя людей. Тому що головне завдання сьогодні –  захистити людей. Захистити від величезної кількості зброї та від тих, хто цю зброю взяв», – підкреслив Турчинов.

Із його слів, існує великий ризик для звичайних громадян, якими прикриваються терористи.

«Терористи, які зі зброєю захоплюють адміністративні будівлі, ховаються за спини людей, обдурених російською пропагандою, та тих, які знаходяться в полоні своїх ілюзій і просто втягнені в ці надзвичайно небезпечні як для країни, так і для регіону процеси», – додав він.

В цьому контексті Турчинов нагадав, що більшість сепаратистів, затриманих в рамках АТО в Маріуполі, були раніше судимими. Також він у черговий раз пообіцяв амністію для тих активістів, які добровільно складуть зброю.

Нагадаємо, при проведенні антитерористичної операції в Маріуполі в ніч на 17 квітня зі сторони сепаратистів загинули троє людей, ще 13 були поранені, а 63 – затримані.

14 квітня Турчинов заявив, що Україна не заперечує проти того, щоб провести спільну антитерористичну операцію на сході держави з миротворчими силами ООН.

13 квітня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив про початок антитерористичної операції в місті Слов'янську на Донеччині.

15 квітня Турчинов пообіцяв, що скоро всі терористи сидітимуть на лаві підсудних. В той самий день він запевнив, що в Кабінеті Міністрів буде створено окремий департамент у справах тимчасово окупованих територій.

Системою «Слово і Діло» наразі зафіксовано 89 обіцянок Олександра Турчинова. Скільки з них було виконано, можна дізнатися на нашому сайті.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: