Турчинов запросив сили ООН на антитерористичну операцію

Читать на русском

Україна не заперечує проти того, щоб провести спільну антитерористичну операцію з миротворчими силами ООН на Сході держави.

Про це сказав в. о. Президента Олександр Турчинов  під час розмови з Генсеком ООН Пан Гі Муном, йдеться на офіційному сайті партії «Батьківщина», повідомляє «Слово і Діло».

Як повідомив Турчинов, ситуація на Сході України, зокрема, в Донецькій та Луганській областях, повторює сценарій, що розігрувався РФ у Криму. «Російська Федерація надсилає на Схід нашої країни спеціальні підрозділи, які захоплюють зі зброєю адміністративні приміщення та своїми діями ставлять під загрозу життя сотень тисяч наших громадян", - сказав він.

Турчинов сказав, що наразі триває великомасштабна антитерористична операція на Сході України. Він запропонував Пан Гі Муну провести спільну операцію з миротворчими силами ООН. «Ми не заперечуємо і вітаємо, якщо за вашою допомогою буде проведена спільна антитерористична операція на Сході. Тоді фахівці та спостерігачі самі зможуть засвідчити легітимність та правомірність наших дій», - наголосив він.

У свою чергу Пан Гі Мун відповів, що «Україна може повністю розраховувати на ООН як на партнера». «Я зроблю все від мене залежне, щоб ситуація якнайшвидше розв’язалася мирним шляхом», - завершив Генсек ООН.

Турчинов заявив, що кожен, хто продовжуватиме вести з 14 квітня 2014 року озброєну боротьбу проти України, не уникне відповідальності.

Турчинов пообіцяв, що вся захоплена в Криму військова техніка буде повернута армії України.

Всього в системі «Слово і Діло» зафіксовано 81 обіцянка Турчинова. Які саме він не зумів виконати – дивіться в рейтингу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: