Турчинов назвав дату прийняття законів про децентралізацію влади

Читать на русском

Законопроекти, що суттєво розширять повноваження місцевих територіальних громад, вже у найближчі 3 місяці пропонує прийняти голова Верховної Ради та виконувач обов’язків Президента України Олександр Турчинов.

Про це повідомляє «Слово і Діло» із посиланням на «Українські новини».

У відповідному указі Турчинова йдеться про доручення Кабінету міністрів «підготувати, внести й організувати супровід у Верховній Раді України законопроектів щодо проведення в Україні реформи місцевого самоврядування й організації влади в регіонах». За планами голови парламенту, голосування за законопроекти має відбутися не пізніше 14 липня цього року.

Нагадаємо, раніше про підготовку нової концепції регіонального розвитку говорив також віце-прем’єр-міністр із регіонального розвитку Володимир Гройсман. Згодом, під час презентації цієї програми перед комісарами ЄС він також заявляв про те, що бачить Україну виключно унітарною державою. У свою чергу, прем'єр Арсеній Яценюк 11 квітня заявив, що у найближчому майбутньому керівників обласних та районних адміністрацій призначатимуть місцеві ради.

«Слово і Діло» зареєструвало 81 обіцянку Олександра Турчинова. 49 з них перебувають у процесі виконання, ще 24 – спікер парламенту наразі виконав. Так, Турчинов розпустив Верховну Раду Криму через відмову парламенту автономії відмінити референдум 16 квітня та посилив покарання за сепаратизм.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: