Губернаторів обиратимуть в обласних радах – Яценюк

Читать на русском

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк під час свого візиту в Донецьк заявив, що Україна взяла  курс на децентралізацію влади. Зокрема голів та виконавчі комітети обласних державних адміністрацій обиратимуть депутати місцевих рад.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Кабінету Міністрів.

«Інститут держадміністрацій, керівництво яких призначається Президентом з Києва, повинен відійти в минуле», – заявив прем’єр. Крім того, Яценюк підкреслив, що виконавчим комітетам будуть передані фінансово-економічні та адміністративні важелі. На його думку, це підвищить інвестиційну привабливість регіонів.

Відповідних змін до Конституції та Бюджетного кодексу уряд найближчим часом вимагатиме від Верховної Ради.

Нагадаємо, раніше про нову концепцію регіонального розвитку, що передбачає розширення повноважень регіонів, говорив міністр регіонального розвитку Володимир Гройсман. Він також бачить у цьому здорову альтернативу ідеї федералізації України, якої нині вимагають у східних регіонах держави.

У системі «Слово і Діло» зафіксовано 223 обіцянки прем’єра Яценюка. Рейтинг його відповідальності досить високий: 58 зобов’язань керівника уряду вже виконані, ще 125 перебувають у процесі виконання. Так, нещодавно Арсеній Яценюк заявив про намір навести порядок на сході України, а перед тим запевнив, що не допустить його захоплення Росією.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: