Голови місцевих адміністрацій не призначатимуться з Києва - Гройсман

Читать на русском

Віце-прем'єр-міністр з питань регіональної політики Володимир Гройсман виступив проти практики призначати з Києва керівників обласних та районних адміністрацій.

«Ми хочемо, щоб виконавчу владу на територіях, в областях, в районах формували за рахунок виборчого процесу», - заявив Володимир Гройсман, пише «Слово і Діло». І додав, що призначенці з Києва – це не та модель, до якої має прагнути Україна.

У свою чергу, в Міністерстві регіонального розвитку заявили, що основна ідея нової концепції регіонального розвитку – децентралізація влади в Україні й суттєве розширення повноважень територіальних громад. Документ передбачатиме зміну системи управління на обласному та районному рівнях. Крім того, відомство планує розширити права місцевих громад у вирішенні ряду адміністративних та соціальних питань. У Кабміні ж запевнили, що нормативна база, необхідна для реалізації нової концепції, буде готова протягом 2014 року.

Нагадаємо, 2 березня Гройсман заявив про намір децентралізувати владу у регіонах. А Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк взагалі пообіцяв ліквідувати обласні адміністрації.

Загальна кількістьобіцянок Володимира Гройсмана сягає 210. З них більше половини – виконані. Так, віце-прем’єр із регіонального розвитку виконав низку обіцянок на посту міського голови Вінниці. Серед невиконаних зобов’язань – капітальний ремонт доріг та будівництво сміттєпереробного заводуу Вінниці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: