Ніякої федералізації України не буде - Гройсман

Читать на русском

В. о. міністра регіонального розвитку Володимир Гройсман заявив, що Україна й надалі залишиться унітарною державою.

Виконувач обов’язків міністра регіонального розвитку України Володимир Гройсман у Брюсселі запевнив єврокомісарів, що федералізація України є неприйнятною, тому Україна й далі залишиться унітарною державою, пише «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Кабінету Міністрів. Також міністр поділився планами уряду щодо децентралізації влади в країні.

У свою чергу, єврокомісар з питань розширення та політики добросусідства Штефан Фюле висловив упевненість, що дії українського уряду матимуть позитивний вплив на єдність України. «Децентралізація - це не федералізація. Між ними є дуже багато відмінностей, і головна з них полягає в тому, що до децентралізації закликають всередині України. Тоді як до федералізації України закликають за межами держави», - додав Фюле.

В активі Гройсмана – 109 виконаних обіцянок з 211, зареєстрованих у системі «Слово і Діло». У процесі виконання нині перебувають 64 обіцянки політика, зокрема, про продовження водопостачання Криму та диференціацію комунальних тарифів за обсягами споживання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: