З японців хочуть швидше вибити кошти на Бортницьку станцію аерації

Читать на русском

Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Темник заявив, що для прискорення запуску проекту з реконструкції Бортницької станції аерації на розгляд уряду передано проект розпорядження про схвалення проекту листа уряду України до уряду Японії.

«Проектно-кошторисну документацію… розроблено. Японське агентство міжнародного співробітництва вивчило цю документацію… Є необхідність прискорення розгляду питання щодо можливості фінансування проекту. Тому Мінрегіоном підготовлено та подано на розгляд уряду проект розпорядження про схвалення проекту листа уряду України до уряду Японії щодо реалізації проекту реконструкції Бортницької станції аерації», - прокоментував це питання Геннадій Темник, якого цитує прес-служба Мінрегіону.

Також міністр повідомив, що  Мінрегіон розробив техніко-економічне обґрунтування проекту реконструкції споруд першої черги Бортницької станції аерації на 317,86 млн.грн, а  Укргазбанком надано експертний висновок і лист-погодження на відповідну суму.

При цьому загальна вартість проекту становить 10,47 млрд. грн., з яких: 7,5 млрд. грн. – кредит  Японської агенції міжнародної співпраці, 307 млн. грн. – кошти держбюджету, а 2,7 млрд. грн. – інші джерела.

Як повідомляло «Слово і діло», 28 серпня 2013 року в рамках підготовки до реконструкції Бортницької станції аерації пройшла зустріч представників АК «Київводоканал» і ВАТ «Київпроект» з робочою групою фахівців агентства міжнародного співробітництва JICA (Японія).

В липні 2012 року екс-прем’єр Микола Азаров повідомив, що Бортницьку станцію аерації буде реконструйовано протягом кількох років, а для цього необхідно понад 100 млн. грн.

3 січня 2013 року Геннадій Темник пообіцяв провести комплексну модернізацію Бортницької станції аерації, враховуючі передовий закордонний і вітчизняний досвід.

4 лютого 2014 року заступник голови КМДА Руслан Крамаренко заявив, що протягом поточного року міська влада направить 30 млн. грн. на реконструкцію дамб мулових полів Бортницької станції аерації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: