У Палаті представників США розповіли, коли розглянуть фінансування допомоги Україні

Палата представників США вже цього тижня (14-20 квітня) планує розглянути питання фінансування допомоги Україні. Попередньо очікується, що це питання отримає переважну підтримку конгресменів.

Про це голова розвідувального комітету Палати представників, конгресмен-республіканець Майк Тернер заявив в інтерв'ю NBC News.

«Росія починає завойовувати позиції. Україна починає втрачати здатність захищати себе. США повинні активізуватися і надати Україні зброю, якої вона потребує. І я думаю, що цього тижня ми побачимо переважну підтримку в цьому питанні в Палаті представників», - сказав конгресмен.

При цьому, стосовно позиції кандидата в президенти від республіканців, експрезидента Дональда Трампа щодо допомоги Україні, Тернер зазначив, що всі в США «дуже близькі до розуміння», що ситуація перебуває в критичній точці.

Однак, Тернер не уточнив, яку саме версію законопроекту буде розглядати Палата представників: схвалену Сенатом чи якусь іншу ініціативу республіканців.

Нагадаємо, наприкінці березня Майк Джонсон пообіцяв поставити на голосування питання фінансування допомоги Україні після повернення Конгресу з великодніх канікул. Сенат США ухвалив законопроєкт ще 13 лютого.

Нещодавно президент Володимир Зеленський зазначав, що Україна втратила півроку через суперечки у Конгресі про нову допомогу. Він також заявив, що Україна програє війну, якщо США не виділять нового фінансування.

Також Трамп озвучив умову, за якої республіканці підтримають допомогу Україні.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО