Блокада кордону: у Мінінфраструктури повідомили про виконання всіх умов польських перевізників

Український уряд виконав усі домовленості для запобігання блокуванню кордону польськими перевізниками.

Про це повідомила пресслужба Мінінфраструктури.

«Отримуємо сигнали про начебто приєднання до блокади польських фермерів також і перевізників. Останні призупинили свій протест після домовленостей з Міністерством інфраструктури Польщі. Частину з цих домовленостей складали пункти, на які погодилось наше Міністерство. Ми дотримали свого слова та виконали все, що обіцяли», – заявив заступник голови відомства Сергій Деркач.

Зазначається, що польська сторона «робить все, що від неї залежить», щоб перевізники не відновили свій протест. Водночас, навіть без страйку перевізників нині у Польщі заблокованими залишаються понад 2 тисячі вантажівок.

У Мінінфраструктури також повідомили, що звернулися до Єврокомісії з проханням прискорити процес підготовки до продовження «транспортного безвізу» для України, оскільки це питання «важливе та термінове».

Нагадаємо, напередодні стало відомо, що польські перевізники планують приєднатися до фермерів та у п'ятницю, 1 березня, відновити протести на кордоні з Україною.

Наразі фермери продовжують блокувати рух для вантажівок біля шести пунктів пропуску на кордоні з Україною. Більше того, у лютому польські фермери 4 рази розсипали на дорогу українське зерно з вагонів та фур.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО