Блокада польського кордону: скільки вантажівок не можуть в'їхати в Україну

Блокада польських фермерів продовжується. У чергах на шести пунктах пропуску на території Польщі у бік України сьогодні перебуває близько 2460 вантажівок.

Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телемарафону 23 лютого.

«У чергах на території Польщі, за інформацією, яку ми маємо від польських колег на напрямках, де відбуваються блокування руху для вантажних транспортних засобів станом на ранок десь 2 460 вантажівок», – розповів Демченко.

За його словами, найбільші черги навпроти ПП «Краковець», «Ягодин» та «Рава-Руська».

«Фактично, найбільш критично низькі показники маємо у напрямку ПП «Шегині» та «Ягодин». Наприклад, по «Шегині» кордон перетнуло десь 60 вантажівок і близько 60 також перетнуло кордон у напрямку «Ягодина». Але всі ці авто по «Ягодину» - це у бік України», – уточнив речник ДПСУ.

Він додав, що за останні дні польська сторона не приймала жодної вантажівки, яка рухається з України у бік Польщі за цим напрямком.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський запросив польського прем'єра Дональда Туска та президента Анджея Дуду провести переговори на спільному кордоні, щоб вирішити проблему блокади. У Польщі відповіли на пропозицію Зеленського.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО