ЦАХАЛ виявив тіла п'яти заручників у тунелі у Секторі Гази

Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) виявила тіла п'яти полонених ізраїльтян, зокрема військових, у підземних тунелях ХАМАС у секторі Газа. Вони були викрадені 7 жовтня.

Про це повідомила Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) у неділю, 24 грудня.

«У Джебалії було виявлено мережу стратегічних тунелів, яка служила північною штаб-квартирою ХАМАС у секторі Газа і використовувалася ХАМАС для зберігання зброї, пересування та ведення бойових дій. У ході операції солдати знайшли та витягли тіла п'яти заручників», – йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що троє з п'яти загиблих полонених ізраїльтян були військовими – офіцер, сержант та полковник. Тіла загиблих доставили до Ізраїлю для поховання.

У пресслужбі ЦАХАЛ додали, що дворівнева мережа тунелів ХАМАС, виявлена у Джебалії, мала безліч відгалужень.

«Перший рівень йшов на 10 метрів під землю, другий рівень перебував у десятках метрів під поверхнею. Після проведення операції мережу тунелів було знищено», – зазначили у армійському відомстві.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу заявив, що його країна вестиме бойові дії в Секторі Гази доти, доки палестинське угруповання ХАМАС не буде повністю ліквідовано.

Також повідомлялося, що війська Ізраїлю взяли в полон понад тисячу людей під час війни проти терористичного угрупування ХАМАС у Секторі Гази.

Раніше ХАМАС відмовився відпускати заручників до завершення війни.

Також відомо, що солдати ЦАХАЛ помилково вбили трьох ізраїльтян – заручників ХАМАСу.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО