Сенат США відклав канікули, щоб розблокувати допомогу Україні

Сенат повернеться до роботи в понеділок у надії отримати угоду щодо кордону, щоб розблокувати допомогу Україні до Різдва.

Про це заявив лідер демократів у Сенаті США Чак Шумер, повідомляє The Hill.

Як повідомив лідер більшості в Сенаті Чак Шумер, сенатори повернуться наступного тижня, щоб проголосувати за законопроєкт про додаткову допомогу Україні до від'їзду з міста на свята.

«Якщо ми вважаємо щось важливим і терміновим, ми повинні залишитися і виконати роботу. Це, безумовно, стосується додаткової допомоги. Це важливо, це терміново. Вранці я говорив з лідером Макконнеллом щодо планів на наступний тиждень і що Сенат продовжить виконувати роботу», – сказав Шумер.

Водночас Палата представників (нижня палата Конгресу) пішла на канікули з 14 грудня, як і планувалося. Це унеможливлює ухвалення допомоги до Різдва.

Очікується, що обговорення триватимуть до кінця тижня та на вихідних.

Як відомо, у Конгресі США на понад два місяці застряг запит Білого дому на додаткове фінансування, який передбачає виділення загалом близько 61 мільярда доларів Україні – на військову та макрофінансову допомогу.

За інформацією ЗМІ, Джо Байден запропонував змінити прикордонну політику США, що підвищує перспективи узгодження допомоги Україні.

Президент Володимир Зеленський вважає, що Україна зможе подолати паузу у наданні допомоги від США, яка спричинена політичними розбіжностями у Конгресі. У Вашингтоні він зустрічався із сенаторами для обговорення цього питання.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО