Для абонентів «Київстару» спеціально заблокували доступ до нацроумінгу

Для абонентів мобільного оператора «Київстар», який вчора зазнав хакерської атаки, спеціально заблокували доступ до національного роумінгу – щоби не перевантажувати мережі інших операторів.

Про це заявили у Держспецзв'язку.

Це було зроблено на запит Служби безпеки України. «Для уникнення перевантаження мереж інших операторів, за запитом СБУ, Національний центр оперативно-технічного управління мережами телекомунікацій видав розпорядження про тимчасове блокування послуги національного роумінгу для абонентів «Київстар», – йдеться у повідомленні.

Клієнтів компанії закликали користуватися Wi-Fi мережами, а громадські установи – зробити свої мережі Wi-Fi доступними всім користувачам.

Нагадаємо, сьогодні «Київстар» планує відновити роботу домашнього інтернету, а також розпочати запуск мобільного зв'язку та інтернету. Раніше в компанії заявили, що їхня IT-інфраструктура частково зруйнована внаслідок хакерської атаки.

Відповідальність за атаку взяло на себе російське хакерське угруповання «Солнцепек». У «Київстарі» запевнили, що персональні дані клієнтів не потрапили до рук хакерів.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО