Збій у роботі «Київстар»: у кількох областях повідомляють про проблеми із системою оповіщення

Читать на русском
У деяких населених пунктах спостерігаються проблеми із системами оповіщення про повітряну тривогу. Вони виникли після збою у мережі мобільного оператора Київстар.
Фото: ti-ukraine.org

У деяких населених пунктах спостерігаються проблеми із системами сповіщення про повітряну тривогу. Вони виникли після збою у мережі мобільного оператора «Київстар».

Про проблеми повідомляють зокрема пресслужби Київської, Черкаської та Харківської ОВА, а також Сумської ГВА.

Так, на Київщині сирена не працює у Бучі, Ірпені, Вишневому, Сквирі, Ржищеві, Таращі та ще ряді населених пунктів.

«Крім того, є точкові відключення системи оповіщення у місті Бориспіль та ще у 75 населених пунктах. Але у всіх цих населених пунктах сигнал «Повітряна тривога» дублюється іншою системою оповіщення», – наголосив голова ОВА Руслан Кравченко.

Він також зазначив, що у цих містах та селах працюватимуть екіпажі патрульної поліції та ДСНС, які через гучномовці повідомлятимуть про повітряну небезпеку.

Проблеми у роботі систем оповіщення були помічені і в Черкаській області. Зокрема, в обласному центрі та на території Уманської громади.

«Ми вирішили в області застосувати сервіс широкомовної передачі повідомлень операторів мобільного зв'язку. Це означає, що абоненти отримуватимуть повідомлення на свої телефони з гучним супроводом, якщо вони перебувають у радіусі дії будь-якої станції мобільного зв'язку, незалежно від оператора», – заявив начальник місцевої ОВ Ігор Табурець.

Крім того, проблеми фіксуються у Сумах та на території Харківщини. При цьому у Харківській ОВА повідомили, що сирени не працюватимуть «у зв'язку із проведенням технічних робіт».

Нагадаємо, що мобільний зв'язок «Київстар», а також інтернет, сайт та мобільний додаток перестали працювати сьогодні вранці. Клієнти також не можуть користуватися національним роумінгом.

Гендиректор заявив, що IT-інфраструктура компанії частково зруйнована через хакерську атаку. Оператор поки що не може визначити точні терміни поновлення роботи своїх сервісів.

Раніше у ВСУ прокоментували, чи вплинув збій у Kyivstar на роботу військових.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: