В Україні зафіксовано перший випадок нового варіанту коронавірусу – МОЗ

У Рівненській області медики підтвердили перший випадок нового субваріанту коронавірусу варіанту Омікрон, він має назву «Пірола».

Про це повідомляється на сайті Міністерства охорони здоров'я України (МОЗ).

«Виокремити випадок «Піроли» вдалося завдяки секвенуванню – лабораторному дослідженню, яке дозволяє генетично розшифрувати вірус, виявити, які мутації відбулися у геномі вірусу», - йдеться у повідомленні відомства.

Згідно з інформацією МОЗ, лабораторно підтверджений випадок нового субваріанту коронавірусу варіанту Омікрон під назвою «Пірола» виявили на Рівненщині. Відповідний варіант СOVID-19 виявили у 20-річного чоловіка.

Міністерство зазначає, що новий субваріант вірусу (BA.2.86) під назвою «Pirola» вперше був зафіксований влітку в Ізраїлі, потім його виявили в США, Данії та Великобританії.

Симптоми субваріанту «Піроли» такі ж, як і за інших варіантів COVID-19: нежить, підвищена температура, кашель, головний біль, втома, втрата нюху або смаку, можливе подразнення очей та висипи.

Нагадаємо, 5 травня ВООЗ оголосила про закінчення пандемії COVID-19, а 1 липня в Україні скасували карантин. У МОЗ розповіли, чого чекати восени від коронавірусу та грипу.

У жовтні повідомлялося, що за тиждень в Україні на коронавірус захворіли понад 4 тисячі осіб.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО