У боях за Авдіївку росія втратила мінімум бригаду – Зеленський

Президент України Володимир Зеленський у телефонній розмові з прем'єр-міністром Великої Британії Ріші Сунаком обговорив ситуацію на фронті та подальшу оборонну співпрацю.

Про це повідомила пресслужба ОПУ.

За словами президента, він розповів Ріші Сунаку про ситуацію на фронті, а саме на Донбасі.

«Росія й далі намагатиметься окупувати весь Донбас. Окупанти здійснили кілька спроб оточити Авдіївку, але щоразу наші воїни зупиняли їх і відкидали назад, завдаючи болісних втрат. У цих спробах ворог втратив щонайменше бригаду», – сказав він.

Крім того, президент України та прем'єр-міністр Британії обговорили подальшу оборонну співпрацю, зокрема щодо посилення української системи ППО ракетами та засобами для боротьби з дронами.

Зеленський також поінформував Сунака про ситуацію в Чорному морі та дії росії, які створюють небезпеку для цивільного судноплавства. За словами глави держави, попри всі загрози «зерновий коридор» все одно продовжить функціонувати.

Нагадаємо, у Силах оборони повідомляли, що за два тижні посилених атак у районі Авдіївки та Мар'їнки російські війська втратили до 5 тисяч військових убитими та пораненими. Наразі росіяни перегруповуються під Авдіївкою, щоб спробувати піти на нові штурми.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО