У США вважають, що переговори між росією та КНДР щодо зброї тривають

Офіційний Вашингтон впевнений, що під час візиту лідера Північної Кореї Кім Чен Ина до росії проходили переговори щодо постачання зброї в рф, які продовжуються і зараз.

Про це заявив речник Державного департаменту США Метью Міллер, передає Укрінформ.

«Ми неодноразово заявляли, що переговори про зброю між росією і КНДР майже напевно відбувалися під час поїздки Кім Чен Ина в росію. І ми вважаємо, що вони тривають», – сказав він.

Він підкреслив, що може йтися як про потенційну передачу зброї з Північної Кореї до рф, так і про те, що росія надасть технології КНДР.

«Це підірве глобальний режим нерозповсюдження та порушуватиме відповідні резолюції Ради Безпеки ООН, за які проголосувала сама росія», – зауважив Міллер.

Представник Держдепу також закликав КНДР утриматися від постачання зброї росії.

Нагадаємо, 12 вересня стало відомо, що лідер КНДР прибув бронепоїздом до росії. 13 вересня Кім Чен Ин і президент рф володимир путін провели зустріч, яка, ймовірно, була зосереджена на прагненні Москви отримати боєприпаси для використання у війні в Україні.

У відповідь на зустріч диктаторів у Держдепі США заявили, що без вагань запровадять нові санкції, якщо КНДР почне передавати зброю росії.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО