Південна Корея не ігноруватиме ймовірну співпрацю КНДР та росії

Президент Південної Кореї Юн Сок Йоль заявив, що його країна разом зі своїми союзниками «не стоятиме осторонь», якщо Північна Корея отримає допомогу від росії для посилення свого потенціалу в галузі зброї масового знищення.

Про це він сказав у своєму зверненні до Генасамблеї ООН, пише CNN.

За його словами, якщо КНДР отримає інформацію і технології, які сприятимуть посиленню її потенціалу в галузі створення зброї масового знищення в обмін на підтримку росії звичайними озброєннями, ця угода стане прямою провокацією, що загрожує миру та безпеці не тільки України, а й Республіки Корея.

«Попри те, що у різних країнах військова сила може відрізнятися, ми, об’єднавшись у непохитній солідарності та неухильно дотримуючись наших принципів, готові стримувати будь-які незаконні провокації», – сказав Юн.

Лідер Південної Кореї також закликав до реформи Ради Безпеки ООН, оскільки вона «могла б отримати широку підтримку», якби рф постачала Північній Кореї інформацію в обмін на зброю.

«Те, що постійний член Ради Безпеки ООН, якому довірено роль головного охоронця світового миру, веде війну, вторгаючись в іншу суверенну державу, і отримує зброю та боєприпаси від режиму, який відверто порушує резолюції Ради Безпеки ООН, є парадоксальним», – заявив Юн.

Нагадаємо, 12 вересня стало відомо, що лідер КНДР прибув бронепоїздом до росії. Кім Чен Ин і президент рф володимир путін у середу, 13 вересня, провели зустріч. Президент КНДР висловив впевненість у тому, що росія переможе у «священній боротьбі».

Зустріч диктаторів, ймовірно, була зосереджена на прагненні Москви отримати боєприпаси для використання у війні в Україні. А в обмін на постачання снарядів Північна Корея, ймовірно, просила постачань продовольства та енергоносіїв, а також передання новітніх технологій озброєнь.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО