Бразилія може відмовитися від членства в МКС

Уряд Бразилії може переглянути своє рішення щодо приєднання до юрисдикції Міжнародного кримінального суду.

Про це заявив міністр юстиції країни Флавіо Діно, цитує його CorreioBraziliense.

За словами чиновника, бразильська влада не розуміє, чому багато «важливих» країн не приєдналися до МКС і не ратифікували Римський статут.

«Наш президент правильно сказав, що існує дисбаланс, коли деякі країни дотримуються юрисдикції Міжнародного кримінального суду, а інші ні, наприклад, США, Китай та інші важливі країни. Це говорить про те, що в якийсь момент бразильська дипломатія може переглянути свою прихильність до цієї угоди», – заявив Діно.

Глава Мін'юсту також вважає, що можливий арешт російського диктатора путіну за ордером МКС нібито буде «рішенням політичного характеру».

«Така ситуація мала б виникнути, щоб можна було провести аналіз того, чи дотримується цей міжнародний договір з урахуванням цієї конкретної обставини, за якої великі країни на планеті не приєдналися до МКС», – сказав чиновник.

Нагадаємо, 17 березня Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав міжнародний ордер на арешт президента росії володимира путіна. З того часу російський президент має офіційний статус підозрюваного і не виїжджає з рф.

Президент Бразилії Луїс Інасіо Лула да Сілва заявив, що путіна не заарештують у Бразилії, якщо він відвідає саміт G20 у Ріо-де-Жанейро наступного року. Щоправда, згодом Лула змінив свою позицію щодо арешту путіна.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО