ЗСУ провели короткий, але значний наступ на Запорізькому напрямку – ISW

Аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW) вважають, що за останні кілька діб ЗСУ провели контрнаступальні операції щонайменше на трьох ділянках фронту, зокрема на Запорізькому напрямку.

Про це йдеться у зведенні ISW.

«Україна провела контрнаступальні операції з різними результатами щонайменше на трьох ділянках фронту в рамках ширших контрнаступальних зусиль, які розгортаються з неділі, 4 червня», – йдеться в повідомленні.

При цьому, українські офіційні особи повідомили, що війська ЗСУ перейшли від оборони до наступу на Бахмутському напрямку і просунулися на флангах міста на відстань від 200 м до майже двох кілометрів.

Також 4 червня українські війська досягли тактичних успіхів під час локалізованих контратак у західній частині Донецької області, біля межі Донецької та Запорізької області.

Сили оборони, як вказують аналітики, провели обмежений, але все ж таки значний наступ на заході Запорізької області в ніч з 7 на 8 червня. Проте окупанти, ймовірно, змогли відновити свої позиції.

Зазначається, що українські атаки в Запорізькій області 8 червня не відображають повного обсягу українських можливостей теперішнього контрнаступу.

Також аналітики припускають, що контрнаступ України, ймовірно, складатиметься з багатьох заходів різного масштабу, в тому числі більш локальних атак, як це спостерігалося в цьому секторі 8 червня, і менші зусилля не відображають максимального потенціалу української чисельності або ефективності.

Нагадаємо, що за останню добу в Україні знищено 1 тисячу 10 окупантів. З початку повномасштабної війни втрати російської армії становили 213 тисяч 770 осіб.

Також у розвідці пояснили, чому ЗСУ не зайшли до Криму навесні, як обіцяв Буданов.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО