Зведення Генштабу: в епіцентрі бойових дій залишаються Бахмут та Мар'їнка

Російські війська зазнають значних втрат, але продовжують наступати на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках – там за добу було відбито понад 60 атак. В епіцентрі бойових дій залишаються Бахмут та Мар'їнка.

Про це йдеться у зведенні Генштабу.

Минулої доби російські окупанти завдали 25 ракетних ударів із ЗРК С-300 по мирних містах Запоріжжя, Камишеваха Запорізької області та Снігурівка на Миколаївщині; а також 42 авіаційні удари. Крім того, було здійснено 46 обстрілів із реактивних систем залпового вогню.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямах ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено. Продовжується комплексна перевірка бойової готовності збройних сил Білорусі.

На Лиманському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районі на північ від населеного пункту Григорівка і недалеко від Спірного.

На Бахмутському напрямку ворог продовжує наступальні дії. Не припиняються бої за Бахмут, також росіяни вели безуспішні атаки у районах Хромового та Івановського.

На Авдіївському напрямку противник вів наступальні дії в районах Новокалинового, Північного, Водяного, Первомайського та Невельського – успіху не мав.

На Мар'їнському напрямі наші захисники відбили численні ворожі атаки в районі населеного пункту Мар'їнка Донецької області.

На Шахтарському напрямку ворог наступальних дій не проводив, на Запорізькому та Херсонському напрямках противник обороняється.

Авіація Сил оборони України за минулу добу завдала 5 ударів по районах зосередження особового складу та зенітно-ракетного комплексу окупантів. Також збиті 4 безпілотники.

Підрозділи ракетних військ та артилерії вразили пункт управління, зенітно-ракетний комплекс, район зосередження живої сили, склад пально-мастильних матеріалів та 2 склади боєприпасів окупантів.

Нагадаємо, аналітики ISW заявляють, що незважаючи на розбіжності, російське Міноборони та «вагнерівці» об'єднали зусилля із захоплення Бахмута.

Крім того, останніми днями Повітряно-десантні війська рф відновили ключову місію в битві за місто.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО