У Пентагоні назвали терміни постачання Україні перших БМП Bradley

Перші поставки бойових машин піхоти Bradley мають прибути в Україну у «відносно близькому майбутньому».

Про це журналістам видання «Голос Америки» повідомив високопосадовець Пентагону.

Представник Міноборони США уточнив, що йдеться про тижні.

«В останньому оголошеному пакеті озброєнь ми зосередились на наданні українцям спроможностей, які вони можуть використати негайно, аби змінити розстановку сил на полі бою», - додав посадовець Пентагону.

У попередніх двох пакетах військової допомоги Сполучені Штати оголосили про передачу Україні 109 бойових машин піхоти Bradley, яких називають «вбивцями танків».

Після цього для українських військових організували кількатижневі тренування на цих системах у Німеччині.

При цьому, говорячи про поточну ситуацію на полі бою в Україні, високопосадовець Пентагону додав, що після серйозних втрат у Бахмуті країна-агресор намагається підкріпити свої позиції на всій лінії фронту десятками тисяч мобілізованих.

Водночас, за його словами, ці солдати «погано оснащені, погано навчені, і їх поспіхом кидають на поле бою».

В Пентагоні підтвердили, що незважаючи на російські наступальні зусилля, українські військові продовжують успішно тримати стрій та обороняти Бахмут.

Нагадаємо, що Сполучені Штати виділили Україні новий масштабний пакет військової допомоги, обсяг якого становитиме 2,5 мільярда доларів. У рамках поточного траншу Вашингтон передасть Києву, зокрема, 59 БМП Bradley та 90 броньованих машин Stryker, а також зенітні ракетні комплекси NASAMS та системи протиповітряної оборони Avenger.

Зазначимо, учасникам зустрічі «Рамштайн-8» не вдалося досягти єдиного рішення щодо постачання танків Україні. Деякі країни виступили проти та їх аргументи визнали вагомими.

Раніше у Пентагоні пояснили, чому передача танків Abrams Україні зараз не має сенсу.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО