Шмигаль закликав українців бути готовими до відновлення аварійних відключень світла

В Україні з сьогоднішнього дня очікується похолодання, через що зростатиме споживання електроенергії. Українцям слід бути готовими до поновлення аварійних відключень світла.

Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

«Тепла погода та святкові дні призвели до зниження споживання, що дозволило нам протягом новорічних свят не застосовувати відключення. Проте вже вчора, 5 січня, споживання зросло, тому у центральному та східному регіонах, а також в Одесі, Львові, Дніпрі було запроваджено графіки планових відключень. З сьогоднішнього дня очікується суттєве похолодання. Відповідно зросте споживання та дефіцит в енергосистемі збільшиться», – сказав прем'єр.

Крім того, підкреслив він, окупанти готуються завдати чергового ракетного удару по цивільній та енергетичній інфраструктурі: «Тому ми всі маємо бути готовими до відновлення аварійних відключень».

Поки енергосистема України працює стабільно, ремонти продовжуються, аварійних відключень зараз майже немає. Шмигаль нагадав, що у підземних газових сховищах України є 11,7 млрд кубів газу, на складах – 1,2 млн тонн вугілля.

«Через 2,5 місяці після початку опалювального сезону можемо сказати, що поки що успішно долаємо виклики зими», – резюмував він.

Нагадаємо, в «Укренерго» також попередили, що в Україні через поступове зниження температури зростає споживання електроенергії.

У Міненерго розповіли, скільки ще триватимуть планові відключення світла.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО