САП у лютому скерує до суду нову справу екснардепа Мартиненка

Спеціалізована антикорупційна прокуратура після 13 лютого скерує до суду кримінальне провадження за підозрою колишнього народного депутата Миколи Мартиненка в одержанні 311,5 тисяч євро неправомірної вигоди та їх легалізації.

Таке рішення 4 січня ухвалив Вищий антикорупційний суд, яким він обмежив сторону захисту в строках на ознайомлення з розслідуванням, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання детектива НАБУ про встановлення строку для ознайомлення з матеріалами досудового розслідування у кримінальному провадженні - задовольнити частково. Встановити для сторони захисту (підозрюваному (Миколі Мартиненку – ред.) та його захисникам) строк для ознайомлення з матеріалами досудового розслідування у кримінальному провадженні до 13 лютого 2023 року включно, після спливу якого вони будуть вважатися такими, що реалізували своє право на доступ до матеріалів», – ідеться в рішенні.

Як відомо, Вищий антикорупційний суд відмовився заарештувати Мартиненка і визначив йому майже 5 млн грн застави. Також на нього поклали низку обов'язків. Пізніше Апеляційна палата ВАКС збільшила заставу до 24,7 млн грн.

Нагадаємо, у кінці липня НАБУ та САП повідомили про нову підозру Миколі Мартиненку. Йому інкримінують одержання 311 тисяч євро неправомірної вигоди та відмивання коштів.

У ході досудового слідства встановлено, що у липні 2014 року Мартиненка отримав від керівництва чеської компанії «SKODA JS a.s.» неправомірну вигоду в сумі 311, 5 тисяч євро за сприяння інтересам вказаної чеської компанії та просування її інтересів в Україні.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО