У Байдена заявили, що незабаром США можуть оголосити про нову допомогу для України

Сполучені Штати готують оголошення про виділення нового пакету допомоги Україні для протистояння російській агресії.

Про це під час пресбрифінгу в Білому домі повідомив радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван.

«Минулої п’ятниці ми оголосили про виділення ще $275 мільйонів для військової підтримки України. Ближчими днями ми матимемо додаткові оголошення», - зауважив представник Білого дому.

При цьому, радник Байдена підкреслив, що США продовжують стежити за розвитком подій в Україні. Згідно з його словами, у Вашингтоні хочуть бути певними, що будь-які спроби рф досягти переваги як на полі бою або у знищенні військової інфраструктури, будуть послаблені.

«Тож наша увага зосереджуватиметься на тих речах, які становлять справжню загрозу для України й українського народу», - підкреслив Салліван.

Нагадаємо, що у неділю, 11 грудня, Володимир Зеленський провів телефонну розмову з президентом США Джо Байденом. Зеленський наголосив на важливості формування ефективної протиповітряної оборони. Він закликав Байдена допомогти захистити мирних українців та критичну інфраструктуру нашої держави.

Також у Пентагоні опублікували перелік озброєння, яке США передадуть в Україну в рамках нового пакету військової допомоги на 275 мільйонів доларів.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО