Росіяни ведуть наступальні дії на двох напрямках – зведення Генштабу

На Бахмутському та Авдіївському напрямах російські війська намагаються вести наступальні дії. За добу ЗСУ відбили атаки в районах населених пунктів Бахмут, Білогорівка, Курдюмівка, Мар’їнка, Новомихайлівка, Первомайське, Підгородне, Спірне, Стельмахівка та Яковлівка Донецької області.

Про це йдеться у зведенні Генштабу вранці 21 листопада.

Минулої доби ворог завдав 2 ракетних ударів і здійснив понад 60 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

  • На Волинському, Поліському та Сіверському напрямах обстановка без істотних змін, ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено.

  • На Слобожанському напрямку у прикордонних районах Бєлгородської області певними підрозділами противник продовжує виконувати завдання щодо прикриття російсько-українського кордону, проведення демонстраційних та провокаційних дій.

  • На Куп'янському та Лиманському напрямках окупанти ведуть оборону на раніше зайнятих рубежах.

  • На Бахмутському та Авдіївському напрямах супротивник зосереджує основні зусилля на веденні наступальних дій.

  • На Новопавлівському та Запорізькому напрямках ворог веде оборону.

– На Криворізькому та Херсонському напрямках противник веде позиційну оборону, удосконалює фортифікаційне обладнання та логістичне забезпечення передових підрозділів.

У Генштабі розповіли, що у Любимівці в окупованій частині Херсонської області окупанти під виглядом пошуку диверсійно-розвідувальних груп незаконно проникають у приватні будинки та грабують майно місцевих мешканців. А в Луганській області триває примусове переселення мешканців: зокрема, до Луганська примусово переміщено мешканців Біловодська.

Підтверджено ураження колони російських окупаційних військ у районі населеного пункту Сиротине Луганської області. Інформація про втрати уточнюється.

Авіація Сил оборони протягом доби завдала ворогові 6 ударів: 3 по районах зосередження окупантів і 3 – по позиціях його зенітних ракетних комплексів.

Підрозділи ракетних військ та артилерії Сил оборони за поточну добу вразили 2 пункти управління, склад боєприпасів, 5 районів зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та 2 інші важливі об'єкти противника.

Нагадаємо, на думку аналітиків, росія найближчими тижнями може залучити на війну проти України додаткові мобілізовані сили.

На Луганщині українські захисники звільнили від окупантів 12 населених пунктів. У чому складність звільнення області, розповіли у ЗСУ.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО