Дипломатичне вирішення війни в Україні зараз неможливе – Шольц

Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що наразі вирішити питання щодо завершення війни дипломатичним шляхом неможливо.

Про це він сказав під час дискусії, яку організував мовник RND.

«Ми всі хочемо, щоб ця війна закінчилася і щоб мир став можливим. Це також є темою всіх переговорів, які я досі вів із російським президентом, і я не допустив, щоб будь-яка критика відвадила мене від телефонних розмов із президентом рф через певні проміжки часу – часто дуже тривалі», – зазначив Шольц.

За його словами, розв’язанням повномасштабної війни в Україні російський диктатор завадив всьому, що раніше відбувалося у плані переговорів. Він заявив, що виступає проти припинення вогню на умовах рф.

«Насамперед росія повинна усвідомити, що ідея диктаторського миру ні до чого не призведе і що не можна просто пройтись фломастером по території й сказати, що це тепер моє. Тому диктаторського миру не буде, має бути інше розуміння», – підкреслив канцлер.

Він згадав про переговори з путіним у Москві, які відбулися напередодні повномасштабного вторгнення. Там російський президент вимагав, щоб в Україні не було ракет, які нібито загрожують росії, а також, щоб Україна не вступала до НАТО, а окремі області на сході отримали спеціальний статус.

Нагадаємо, у п'ятницю, 11 листопада, президент України Володимир Зеленський провів телефонні переговори із канцлером Німеччини Олафом Шольцем, під час яких насамперед йшлося про ситуацію на фронті.

Також Байден і Шольц обговорили російські обстріли енергосистеми України.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО