Західні чиновники сподіваються на переговори між Україною та рф – ЗМІ

Читать на русском
Західні чиновники все більше схиляються до того, щоб між Україною та росією відбулися переговори.
Ілюстративне фотоФото – kyivcity.gov.ua

Деякі західні чиновники вважають, що Україна та росія не зможуть досягти своїх військових цілей у війні, тому схиляються до переговорів між країнами.

Про це із посиланням на поінформовані джерела повідомляє NBC News.

Представники оборонних відомств вважають, що Україна не зможе повністю вибити російських загарбників зі своїх територій. На їхню думку, стабілізація фронту взимку вказуватиме на те, що жодна зі сторін навряд зможе досягти своєї мети.

Переговори з путіним неможливі: як змінювалася позиція ЗеленськогоІнфографіка – позиція Володимира Зеленського щодо переговорів з путіним пройшла еволюцію від переконання в необхідності діалогу до констатації, що з чинним президентом рф говорити нема про що.

«Узимку все сповільнюється. Існує потенціал для переговорів, ми хотіли б, щоб вони відбувалися», – наголошують джерела видання.

Співрозмовника прокоментували і візит радника президента США з національної безпеки Джейка Саллівана до України. Зазначається, що під час зустрічі з Володимиром Зеленським він порушив питання про те, як буде закінчено війну, та чи може такий кінець включати дипломатичне вирішення.

Українські джерела повідомили, що радник Байдена наголосив – якщо Київ проявить прихильність до переговорів, важелі його впливу будуть посилені. Водночас Салліван не тиснув на українську владу.

Виданню також розповіли, що Україна та росія, ймовірно, розраховують на уповільнення темпів бойових дій у зимовий період. Цей час хочуть використати для перегрупування та перепідготовки сил для майбутніх наступів.

Нагадаємо, 9 листопада у росії запевнили, що нібито готові вести переговори з Україною, але «з урахуванням реалій, які складаються на даний момент».

У МЗС України відреагували на таку заяву. За словами Олега Ніколенка, російські чиновники починають згадувати про переговори щоразу, коли російські війська зазнають поразки на полі бою.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: