У МЗС України відреагували на заяву Захарової щодо «готовності до переговорів»

Читать на русском
У МЗС України відреагували на сьогоднішню заяву представниці мзс рф Марії Захарової про готовність до переговорів «із урахуванням реалій на даний момент».

У МЗС України відреагували на сьогоднішню заяву представниці мзс рф Марії Захарової про готовність до переговорів «із урахуванням реалій на даний момент».

«Бачу заголовки у ЗМІ: «мзс рф заявило про готовність росії вести переговори з Україною». Нарешті, думаю, росіяни визнали поразку, оголосили виведення своїх військ із усієї території України, скасовують усі незаконні рішення на окупованих територіях і починають виплату компенсацій», - зазначив представник МЗС України Олег Ніколенко у Facebook.

Переговори з путіним неможливі: як змінювалася позиція ЗеленськогоІнфографіка – позиція Володимира Зеленського щодо переговорів з путіним пройшла еволюцію від переконання в необхідності діалогу до констатації, що з чинним президентом рф говорити нема про що.

«Читаю далі новину, а там нічого такого немає. Натомість цитуються чергові «ми завжди відкриті до переговорів», «ми ніколи від них не повідомлялися», «ми готові вести переговори із урахуванням тих реалій, які складаються на даний момент». А паралельно на телефон приходить нове повідомлення про повітряну тривогу через запуск російських ракет по Україні. Заява мзс рф – чергова димова завіса», - додав він.

За словами представника МЗС України, російські чиновники починають згадувати про переговори щоразу, коли російські війська зазнають поразки на полі бою. У москві не зацікавлені у відновленні миру в Україні. Імітуючи готовність до діалогу, рф намагається виграти час, аби перегрупувати підрозділи, підготувати нещодавно мобілізованих росіян, вирішити питання нестачі озброєння, усунути недоліки логістики, а потім із новими силами вдатися до нових хвиль агресії. Як відомо, Україна це вже проходила у 2014-2015 роках.

«Ті, хто справді зацікавлені у мирних переговорах, не знищують міста та села, не вбивають цивільних, не руйнують енергетичну інфраструктуру, не знущаються з мешканців тимчасово окупованих територій, не перешкоджають постачанням продовольства», - додав спікер.

Нагадаємо, 9 листопада у росії запевнили, що нібито готові вести переговори з Україною, але «з урахуванням реалій, які складаються на даний момент».

Нагадаємо, 30 вересня Володимир Зеленський заявив, що Україна готова до діалогу з росією, але не за президента путіна. Пізніше він ухвалив рішення РНБО, в якому констатується неможливість проведення переговорів із путіним.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: